Уривок з фільму "Людина, яка змінила все" - про те, як комп'ютерні моделі та аналіз даних допомагають виграти Прем'єр-лігу. True Story!


Трохи докладніше

https://vimeo.com/144284178


Спробуємо застосувати програмні засоби для аналізу даних та фінансових розрахунків та розв'язання наступних задач.


Які цукерки вигідно виробляти? 




Наступна задача може бути корисною, якщо ви надумаєте грабувати банк. Ви можете винести не більш, як 83 кілограми в рюкзаку, і хотілося би, щоб загальна вартість вкраденого була якнайбільшою. Удачі!



Якщо зберетесь облаштувати акваріум для рибок, і ви знаєте, що для потрібної кількості риб акваріум повинен мати об'єм 13,5 м3, то хотілося би придбати якомога менше матеріалів! Скільки ж?



Зворотня задача. Маємо аркуш паперу, треба зробити коробку, яка би мала максимальний об'єм (Вам туди цукерки насипати будуть). Як її вирізати для максимального об'єму?



Наступна задача може врятувати життя. Ви працюєте на буровій вишці, де людині стало погано. Звісно ж, засоби телекомунікації не працюють. Потрібно якомога швидше дістатись до міста, щоб привезти ліки. Якою дорогою поїдете?



Ну і остання задача. Як різати дошки, щоб зробити якомога більше поличок і мати якомога менше відходів - довкілля треба берегти!






Остання зміна: Неділя 4 жовтня 2020 14:44 PM