Чи є у Вас навчальні лайфхаки? Наприклад, класти під подушку вірш, який потрібно вивчити? Як думаєте, це ефективно?


Виявляється, що сучасний стан досліджень мозку людини може підтвердити чи спростувати багато із тверджень, що стосуються нашого навчання.





І основне, чим відрізняються люди, яким вчитися легко, від тих, кому навчання не дається - це внутрішнє переконання у тому, що навчитися МОЖНА. Це називається стилем мислення, яке буває фіксованим та мисленням зростання:



Для того, щоб навчатися ефективніше, варто знати деякі особливості роботи мозку людини та процесу засвоєння інформації у ньому.


У цьому, сподіваюсь, допоможуть стратегії ефективного навчання, з якими можна ознайомитись за посиланням: 

https://static1.squarespace.com/static/56acc1138a65e2a286012c54/t/5ada14358a922d501e46dc13/1524241466900/Ukrainian+Slides.pdf

При правильному ставленні до процесу навчання та його організації можна досягнути високих результатів. Тож нехай кожен день буде днем, коли ви навчились нового!


На цьому зображенні недаремно йдеться про спільноту. Адже, незалежно від того, де і як ми навчаємось, найефективніше навчатись із кимось. Адже сучасні технології дозволяють навчатись онлайн, долаючи перешкоди у вигляді часу, місця чи вартості навчання у кращих викладачів світу. Проте варто знати, що різні види навчання мають переваги та недоліки:


Сайти онлайн-навчання:

Зокрема, корисними і цікавими для вас можуть бути курси підготовки до ЗНО чи вибору майбутньої професії:

Ed-Era


Prometheus



Khan Academy



Навичка самостійного та ефективного навчання є надзвичайно важливою для життя в інформаційному суспільстві:


Важливо навчатись новим вмінням, адже з великою долею ймовірності, багато із професій зазнають впливу автоматизації та роботизації https://espreso.tv/article/2017/07/13/robota_maybutnogo , навіть якщо поки що цей вплив оцінюється як незначний.



Укладено атлас професій майбутнього, з якого можна дізнатись про екзотичні професії та навички, які потрібно для них мати http://profatlas.com.ua/ Можливо, перегляд цього атласу підкаже, які онлайн-курси варто пройти вже зараз?

The big debate about the future of work, explained 

Щоб дізнатися більше про ефективне навчання, мотивацію до зростання та те, яким чином організувати своє навчання, читайте у книгах:

Знання в сучасному світі http://mediadriver.online/epokha_samorozvytku/znannya-dlya-vsih/


Завдання.

Перегляньте ресурси про професії майбутнього

Визначте 2-3 онлайн-курси, які можуть допомогти у досягненні власних навчальних та життєвих цілей

Запишіть поради самому собі щодо ефективних навчальних стратегій

Остання зміна: Субота 27 лютого 2021 14:54 PM