Очікувані результати навчання

4 ІФО 3-2.5-1 - складає план виконання роботи з допомогою вчителя / вчительки

4 ІФО 2-2.4-1 - створює документи для збереження даних, комунікації та поширення результатів діяльності індивідуальної або групової роботи за допомогою цифрових пристроїв та програм


Проблемні питання

Як додати картинку до тексту?


Презентація


Вправи

Вчителю потрібно продемонструвати спосіб/способи додавання зображення до тексту в тому програмному середовищі, яке буде використовуватись на уроці.

Для практики пропонується кілька завдань на вибір: це може бути доповнення текстів про тварин, чи конкретно про птахів (які згадуються в зошитах на уроках ЯДСhttps://mamabook.com.ua/duyachi-virshuku-pro-ptahiv-ukraini/). Тексти мають бути невеликі, щоб учні встигали їх надрукувати впродовж уроку. Можна використати заготовки, які лиш потрібно доповнити кількома словами, і додати зображення. Зображення можуть бути підготовані вчителем у папці на комп'ютері учня, або учні можуть їх шукати в мережі Інтернет - залежно від того, скільки є часу на виконання цього завдання.

Якщо є можливість, варто спробувати створити електронну листівку-спогад про зиму (для цього потрібні цифрові фотографії від учнів, які вони додадуть до невеличкого тексту, надрукованого у текстовому процесорі). Скористайтесь заготовкою, поданою нижче (її можна завантажити на свій комп'ютер та редагувати індивідуально).

Заготовка

Остання зміна: Четвер 17 вересня 2020 12:28 PM