«Справжньою ознакою інтелекту є не знання, а уява» Альберт Енштейн


Цей домен стосується відкритості та готовності до навчання у цифрових середовищах впродовж життя, для розвитку та вираження різних форм креативності, за допомогою різних інструментів, у різних контекстах. Він охоплює розвиток особистих та професійних компетентностей для підготовки громадян до впевненої та компетентної, а також інноваційної зустрічі з викликами технологічно-насиченого суспільства.


Інтернет відкрив широкі можливості для громадян різного віку навчатися на кожному етапі свого життя. Однак, це також зробило навчання впродовж усього життя необхідністю, якщо вони хочуть бути в курсі швидких змін у навколишньому світі. Інформаційні веб-сайти, обмін електронною поштою, чат-кімнати, відео-конференції та дистанційне навчання за допомогою вебінарів та MOOC (масових відкритих курсів в Інтернеті), які поєднують два та більше цих інструментів, дозволяють громадянам долати соціальні та фізичні бар'єри та бути почутими легше, ніж раніше.


Однією з найбільших проблем є розвиток творчості у світі, де розваги та культура доступні цілодобово одним простим клацанням миші чи проведенням пальцем по екрану. Творчість та змістовне мистецьке самовираження завжди були важливими рушіями у навчанні та суспільному прогресі, але сьогодні, за підрахунками, 99% з нас переважно споживачі, а лише 1% - творці


Власність створених робіт – це ще одна проблема в сучасному суспільстві - чи здатні художники, письменники та композитори продовжувати працювати, якщо вони не зможуть заробляти на життя своїми творами, адже копіювання стало таким простим і поширеним?

Остання зміна: Понеділок 23 грудня 2019 12:06 PM