Очікувані результати заняття

Після цього заняття потрібно вміти:

  • Планувати процес розв'язування задачі з використанням програмування.
  • Використовувати в програмах вирази, коректно добирати типи даних.




Програма "Кімната”. З клавіатури вводимо довжину та ширину кімнати. Знайти її периметр та площу


Програма "Учень”. Учень-невдаха Левко сів виконувати домашнє завдання і просидів за столом 2 години. З них х хвилин він чухав потилицю і дивився у вікно, у шукав у письмовому столі гумку, щоб стерти у підручнику з англійської мови карикатуру на свого товариша, на малювання якої він витратив перед цим z хвилин. Решту часу Левко перекладав англійські слова. Скільки слів він встиг перекласти, якщо переклад одного слова у нього займав 5 хвилин?


Програма "Дівчатка”. Якщо на одну шальку терезів посадити Даринку, яка важить d кг, і Наталю, яка важить на 5 кг більше, а на іншу насипати k кг цукерок, то скільки кілограм цукерок доведеться з'їсти дівчаткам, щоб шальки терезів врівноважились?


Програма "Куб”. Дано довжину ребра куба. Знайти його об'єм та площу всієї поверхні.


Програма "Зарплата”. Працівник сплачує із своєї заробітної плати податки: 15% прибуткового податку та 3,6 % у пенсійний фонд. Працедавець крім того сплачує єдиний соціальний внесок розміром 36,76% від заробітної плати працівника. З клавіатури вводимо заробітну плату працівника, потрібно порахувати виплачену заробітну плату та суму податків із неї.


Програма "Кафе”. Троє друзів отримали в кафе рахунок на суму n гривень, який вони вирішили розділити порівну. Скільки повинен заплатити кожен з них, якщо чайові складають 10% від суми рахунку?


Презентація-конспект

Власна копія презентації з завданням
https://docs.google.com/presentation/d/1QYtSlMXi2QnpD-K6Qj9ycI5ouDdhNCxxpFHyYn7x9kQ/copy


Перевірка

Ви вмієте:

  • Планувати процес розв'язування задачі з використанням програмування.
  • Використовувати в програмах вирази, коректно добирати типи даних?

Так

Ні


Остання зміна: Субота 17 липня 2021 08:57 AM