«Приватність – це не опція, і вона не має бути платою за те, що ми заходимо в Інтернет» Гарі Ковакс


Цей домен охоплює компетентності, такі як ефективне керування інформацією, яка поширюється онлайн, і використання інструментів (навігаційних фільтрів, паролів, антивірусного програмного забезпечення, файрволів) для уникнення небезпечних чи неприємних ситуацій або збереження певної анонімності. Приватність/конфіденційність стосується переважно захисту власної інформації та інформації інших, тоді як безпека більше повязана з обізнаністю щодо власної поведінки та діяльності онлайн.


Цей домен охоплює конфіденційність, управління ідентичністю та кібербезпеку. Тоді як конфіденційність стосується головним чином захисту власної інформації та інформації інших, управління ідентичністю означає контроль над Інтернет-профілем, а кібербезпека стосується усвідомлення людиною того, як дії та поведінка в Інтернеті можуть загрожувати її приватності та ідентичності.


Конфіденційність, захист даних та безпека нерозривно пов'язані з правами, свободами та відповідальністю, і дітей слід ознайомити з ними з їх перших кроків в Інтернеті. Користувачі, які усвідомлюють обов'язки та проблеми, краще здатні виявити та обійти онлайн-ризики та небезпеки, захистити свої дані та цифрову ідентичність та підтримувати заходи безпеки, які роблять їхню цифрову діяльність безпечною та стійкою для себе та інших


Під час роботи в Інтернеті кожен має право на безпеку та захист, повагу до ідей, якими вони діляться, а також на справедливе поводження з ресурсами, які вони створюють та розповсюджують. Право на доступ неминуче супроводжується очікуваннями та обов'язками, і школи та сім'ї відіграють важливу роль у підготовці молоді до вирішення цих питань.


Остання зміна: Понеділок 23 грудня 2019 12:23 PM