Зовнішній вигляд сайту на WordPress визначається обраним шаблоном. За умовчанням це проста сторінка без особливого дизайну:

1


На панелі керування доступна можливість вибору та налаштування теми оформлення (шаблону). Варто зауважити, що теми можуть бути платними, тож можна включити фільтрацію для показу лише безкоштовних тем. 

2

Кожну із тем можна попередньо переглянути, і при бажанні - застосувати до свого сайту.

3

Варто зауважити, що навіть при застосуванні певної теми, ми отримуємо зовсім не такий же результат, як на зразку. Шаблон містить лише приклади зображень, тож остаточний дизайн доведеться розробляти власноруч.

4


Тож перейдемо до налаштування теми (кнопка Налаштування панелі керування). 

5


Можна вказати назву та девіз сайту, а також завантажити його логотип. До речі, сервіс http://www.designmantic.com/ дозволяє створити логотип на основі сфери діяльності.

6

Далі оберемо колірну схему:

6

Та набір шрифтів. Варто зауважити, що далеко не всі шрифти доступні для літер українського алфавіту.

7

Далі можна вказати зображення для обкладинки блогу - для горища. Особливістю завантажених обкладинок є те, що вони мають бути прямокутної форми, тож пропонується обрізати зайві фрагменти.

8

Обкладинка може бути динамічною - змінюватись щоразу при оновленні сторінки. Для такого ефекту потрібно завантажити кілька зображень та вказати режим їх зміни у випадковому порядку:

9


Досить важливий етап - створення меню сайту. Воно у даному дизайні розміщується у правому верхньому куті:

10

У меню варто занести сторінки (це дописи, котрі показуються як окремі об'єкти), а також можна створити посилання на певну категорію дописів, чи конкретний запис, або додати зовнішнє посилання.



Розділ налаштування віджетів дозволяє додати до сторінки деякі динамічні елементи, такі як календар, перелік популярних дописів, музичний програвач, блок контактів тощо. Наприклад, у підвалі сторінки можна розмістити хмаринку тегів.



Головна сторінка блогу може бути динамічною (показувати хронологічно останні дописи), або статичною, відображаючи сталу інформацію.



Останній розділ налаштувань цієї теми - вибраний вміст. Тут можна задати певний тег, і вибрані дописи будуть показані на головній сторінці блогу.



Клацнувши кнопку Зберегти та оприлюднити, внесені у тему зміни можна переглянути:



Остання зміна: Неділя 27 серпня 2023 11:36 AM