Дистанційна система навчання розміщена за адресою https://dystosvita.org.ua/ Цю адресу треба ввести у поле Адреса браузера (програми, якою переглядаєте Інтернет-сайти, наприклад Mozilla Firefox, Chrome чи Internet Explorer).


Розглянемо початок роботи із системою дистанційного навчання, а саме реєстрацію у системі, створення профілю користувача та запис на навчальний курс.


Зверніть увагу, що реєстрація у системі та запис на усі курси є безкоштовними і доступними для усіх, як учнів, так і вчителів.


Для роботи з дистанційною системою навчання, у неї потрібно увійти під певним іменем. Ці логін та пароль можна отримати при реєстрації.

Для входу в систему скористайтеся кнопкою Вхід у верхньому правому куті екрану, або формою входу:



Ви можете скористатись обліковим записом Google для входу на сайт ДистОсвіта: вказуйте свої логін та пароль до електронної скриньки Google. Зверніть увагу, якщо ви користуєтесь електронною скринькою, отриманою у закладі освіти, потрібно вказувати її повну адресу!



При створенні облікового запису на сайті ДистОсвіта необхідно задати бажаний логін (ім'я користувача), пароль, електронну скриньку (двічі), а також вказати свої особисті дані: прізвище, ім’я, країна та місто проживання. Зверніть увагу, що пароль має складатись не менше, ніж з 6 символів, з яких - принаймні одна цифра.



Після підтвердження своєї електронної скриньки, можна вводити логін та пароль у формі входу, і система розпізнає відвідувача як користувача сайту. Тепер нагорі екрану вказане ім’я користувача, і вся інформація сайту буде відображатись відповідно до особистих налаштувань.


Можна повідомити більше особистих даних для полегшення спілкування з іншими користувачами системи. Зокрема, клацнувши на імені користувача, обрати Переглянути профіль:



Обравши блок Редагувати інформацію, можна змінити особисту інформацію. Зокрема, можна вказати ім'я, прізвище, адресу електронної пошти, місто проживання, написати кілька слів про себе.


Кожен користувач може вибрати собі аватар - зображення, або фотографію, які відображатимуться у його профілі. Це зображення вибирається серед усіх зображень на власному комп'ютері. Крім того можна навести номер ICQ, телефон, іншу бажану контактну інформацію. Якщо вносите зміни, не забудьте їх зберігати (кнопка Оновити профіль внизу сторінки).


У верхньому рядку знаходиться також розділ Повідомлень, за допомогою якого можна обмінюватись особистими повідомленнями  з іншими користувачами сайту.


Інформаційна сторінка користувача містить перелік курсів, на які зараз користувач зарахований користувач.



У центральній частині головної сторінки системи слід обрати курс, із яким хочемо працювати – з-поміж тих, які доступні в центральній частині екрану.



Клацнувши на назві предмету, можемо перейти до матеріалів курсу. Також, отримуємо можливість записатись на вивчення цього курсу:


Далі потрібно підтвердити бажання вивчати предмет, клацнувши кнопку «Зарахувати мене на курс» у розділі Самореєстрація (Учень)



На домашній сторінці курсу розташована вся інформація стосовно певного предмету: всі завдання, тести, обговорення, матеріали і таке інше.


Зверніть увагу, деякі курси містять панель відстеження прогресу виконання, з посиланнями на основні завдання курсу (синій - завдання ще не виконане; зелений блок - завдання виконане).

Нижче подано посилання на електронні підручники, а також програмні засоби, які потрібні для опанування курсу (деякі з них можуть бути онлайновими посиланнями).

Далі, у вигляді блоків, наведені теми курсу. 



Обравши одну із тем, бачимо її очікувані результати навчання, а далі - різноманітні ресурси: уроки, презентації, відео-ролики, завдання, вправи, тести тощо.



У лівій частині бачимо блоки Для натхнення (отримуйте мотивацію), Календаря (дізнавайтесь про цікаві інформатичні події), Навігації, що дозволяє перейти до певної частини даного курсу, або до іншого курсу нашого сайту.


Власну успішність (свій Журнал оцінок) можна переглянути в меню Цей курс.


Тут же можна побачити всі типи ресурсів, які пропонуються у певному навчальному курсі.